Girişimcilik Hikayeleri

Kaymazlar Makina - Levent Kaymaz; “Sanayimize katkı sağlamak milli bir görevdir.”

Savunma ve havacılık sanayii, kalite süreçleri çok kritik aşamalardan oluşan, zorlu bir sektör. Ülkemizde özellikle milli projelerle kendine ayrı bir yer açan sektöre bu başarıda alt yükleniciler de omuz veriyor. Çoğunluğu KOBİ’lerden oluşan ekosistemde, OSTİM firmaları kabiliyetleriyle dikkat çekiyor. Her biri girişimcilik öyküleriyle yoğrulan bu kurumlardan biri de OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) üyelerinden Kaymazlar Savunma ve Havacılık Makine.
Şirketin Kurucusu Levent Kaymaz, genç yaşta uçsuz bucaksız bir denize kulaç atma cesaretini göstermiş… Üretim serüveni işçi olarak başlayan, şimdilerde 2’si mühendis 32 kişilik kadrosuyla daha büyük hedeflere yelken açan, girişimciler için örnek bir hikaye yazan Kaymaz, “Sanayimize katkı sağlamak milli bir görevdir.” diyor.

Devamı için tıklayınız.

Ekoplas - Ali Çetin; Çevre Dostu Ürünle İthalata ‘Dur’ Diyecek
"Hedefimiz, peyzaj ürünlerinin ithalatını kesmek."

OSTİM Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi üyesi Ekoplas; geri dönüşümlü ürünlerle; geçirgen yüzeyler, peyzaj ayırma ve sınırlama, dikey bahçe çözümlerinde, yenilikçi, çevre dostu ürünlerin geniş bir yelpazede tasarım ve üretimini gerçekleştiriyor. Firma Sahibi Ali Çetin, “Ülkenin hedefleri büyük. Moralimiz yerine geliyor. 2023 Hedeflerini gerçekleştirmek için hepimize düşen sorumluluklar var. Hedefimiz, peyzaj ürünlerinin ithalatını kesmek.” dedi.

Devamı için tıklayınız.